poniedziałek, 27 lutego 2017

Dziewczyny z Villi Antiqua w Spoon Adriana Feliksa z Top Chef!

Data spotkania była już dawno ustalona, ale dziewczyny do samego końca nie wiedziały gdzie jadą i co będą robiły. Gdy zbliżałyśmy się do Spoon, tajemnica została odkryta, ale wtedy dało się wyczuć lekką tremę i niepewność. Jak było? Czytajcie dalej.




Autorskie menu Adriana Feliksa:
·         Przystawka – ravioli nadziewane szpinakiem i żółtkiem w sosie serowym
·         Danie główne  - pierś indyka zapiekana ze szpinakiem i serem kozim w sosie z           pomidorów suszonych z kopytkami smażonymi z boczkiem.
·         Deser – tarta czekoladowa z posypką czekoladową i musem cytrynowym 


Po wypiciu lampki Prosecco zabrałyśmy się do pracy. Adrian Feliks podzielił nas na trzy grupy. Każda para przygotowała inną część menu. Co było najtrudniejsze w ravioli? Chyba wszystko! Począwszy od zrobienia makaronu, wałkowania, po umieszczenie nienaruszonego żółtka na farszu i zlepienie pieroga. Warto było! Smak był rozbrajający.


 Za danie główne z dużym zapałem zabrały się Brygida i Lidia. Poradziły sobie doskonale, co mogłyśmy ocenić na talerzu. Mięso było super-soczyste za sprawą trików, które przekazał nam Adrian. Wspierał on każdą z nas i podpowiadał. Charakteryzuje go ogromna cierpliwość i jest doskonałym nauczycielem. 


Choć po daniu głównym byłyśmy już bardzo najedzone to nie mogłyśmy się doczekać deseru. Tarta czekoladowa z przepysznym musem cytrynowym to była brakująca część układanki. Najbardziej zaskakująca okazała się "ziemia" z czekolady. 


Warsztaty w Spoon Adriana Feliksa to niezapomniane przeżycie. Atmosfera, jedzenie, sam Adrian nie do zastąpienia!






























2 komentarze:

  1. Zdjęcia są piękne i przede wszystkim smakowite, ale chętnie przeczytałabym co robiłyście i w ogole jak było :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Relacja słowna się tworzy. Będzie niebawem:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...