Dziewczyny z Villi Antiqua w Spoon Adriana Feliksa z Top Chef!
Data spotkania była już dawno ustalona, ale dziewczyny do samego końca nie wiedziały gdzie jadą i co będą robiły. Gdy zbliżałyśmy się do Spoon, tajemnica została odkryta, ale wtedy dało się wyczuć lekką tremę i niepewność. Jak było? Czytajcie dalej.
Autorskie menu Adriana Feliksa:
· Przystawka – ravioli nadziewane szpinakiem
i żółtkiem w sosie serowym
· Danie główne - pierś indyka
zapiekana ze szpinakiem i serem kozim w sosie z pomidorów suszonych z kopytkami
smażonymi z boczkiem.
· Deser – tarta czekoladowa z posypką
czekoladową i musem cytrynowym
Po wypiciu lampki Prosecco zabrałyśmy się do pracy. Adrian Feliks podzielił nas na trzy grupy. Każda para przygotowała inną część menu. Co było najtrudniejsze w ravioli? Chyba wszystko! Począwszy od zrobienia makaronu, wałkowania, po umieszczenie nienaruszonego żółtka na farszu i zlepienie pieroga. Warto było! Smak był rozbrajający.
Za danie główne z dużym zapałem zabrały się Brygida i Lidia. Poradziły sobie doskonale, co mogłyśmy ocenić na talerzu. Mięso było super-soczyste za sprawą trików, które przekazał nam Adrian. Wspierał on każdą z nas i podpowiadał. Charakteryzuje go ogromna cierpliwość i jest doskonałym nauczycielem.
Choć po daniu głównym byłyśmy już bardzo najedzone to nie mogłyśmy się doczekać deseru. Tarta czekoladowa z przepysznym musem cytrynowym to była brakująca część układanki. Najbardziej zaskakująca okazała się "ziemia" z czekolady.
Warsztaty w Spoon Adriana Feliksa to niezapomniane przeżycie. Atmosfera, jedzenie, sam Adrian nie do zastąpienia!
Zdjęcia są piękne i przede wszystkim smakowite, ale chętnie przeczytałabym co robiłyście i w ogole jak było :)
OdpowiedzUsuńRelacja słowna się tworzy. Będzie niebawem:)
Usuń